Liefdevolle begeleiding bij afscheid en uitvaart 015-2853183 info@lunaliefdevolafscheid.nl

Werkwijze

Een liefdevol afscheid

Je mag mij zowel overdag als in de nacht bellen als iemand net is overleden en je een uitvaartbegeleider zoekt. Ook kom ik, in een eerder stadium, graag langs voor een oriënterend gesprek, om uitvaartwensen vast te leggen of als je wil praten over de dood die nadert.

Over Luna Liefdevol afscheid

Ik ben onafhankelijk en kleinschalig. Aandacht en een persoonlijke aanpak staan centraal. Ik ben flexibel en pas mij aan aan jouw wensen. Je kan op mij rekenen voor coaching en creatieve ideeën. Hieronder beschrijf ik wat ik voor je kan doen.

Werkgebied

Ik werk vanuit Den Haag Ypenburg in Den Haag, Delft, het Westland, Nootdorp, Leidschendam, Leidschenveen, Pijnacker, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Gouda.
Vraag gerust of ook andere plaatsen mogelijk zijn.

Als iemand net overleden is

…Is er de stilte…. Het is begrijpelijk en niet ongepast als je op dit moment even tijd nodig hebt om de realiteit door te laten dringen of om nog even alleen te willen zijn met je dierbare.

Zodra je er aan toe bent, kun je de (huis)arts bellen en een uitvaartbegeleider zoals ik.

En neem de tijd ….

Wat moet jij doen?

Haal er een arts bij: Als iemand thuis is overleden moet een arts vaststellen of het een natuurlijke dood betreft. Pas daarna mag de verzorging van je dierbare beginnen.

Bel mij: 06 226 337 88.

Je kunt mij bellen, ook in de nacht. We bespreken dan de situatie en bepalen samen op welk moment ik zal komen. Vaak kan ik gelijk komen, maar misschien vind je het fijner om nog even in de stilte te zijn. Dan kom ik later.
In de nacht kan ik komen om je bij te staan en de overledene te verzorgen. Het gesprek om het afscheid vorm te gaan geven, kunnen we uitstellen tot de volgende dag.

 

Begeleiding van de uitvaart

Een mooi en rond geheel vormgeven

Ik ga graag het gesprek met je aan om een beeld te krijgen van de persoon waar het om draait. Wat was kenmerkend, wat wil je overbrengen bij het afscheid, welke sfeer moet het uitademen en wat is voor de nabestaanden belangrijk om goed afscheid te  nemen en verder te kunnen? Misschien wil je kenbaar maken dat de persoon op handen werd gedragen vanwege de aandacht die hij iedereen schonk, of was zij een echte levensgenieter en wil je het vieren van het leven centraal stellen. Vanuit dit beeld gaan we nadenken over de invulling.

Wordt het een begrafenis of een crematie en welke locatie past bij wat belangrijk was, welke berichtgeving, welke rituelen, wat vragen we de nauw betrokkenen en wat wens jij zelf te doen? Allemaal details die samen een geheel vormen.

Als jij zelf veel wil doen

Sowieso ben ik van mening dat het jou helpt in je rouwproces om zelf actief te zijn betrokken bij dat wat er moet gebeuren. Voor de ene is dat helpen bij de laatste verzorging, voor een ander is dat een mooie powerpoint maken. Ik ben flexibel en bekijk steeds wat nodig en wenselijk is. Als je zelf veel wil doen, dan ben er vooral om mee te denken en te zorgen dat aan alles wordt gedacht. Mijn tarief stem ik daar ook op af.

Hoe pak ik het aan

De invulling detailleren

Wat we de eerste dag kunnen doen, doen we. Maar ik kom ook de andere dagen om samen het geheel verder vorm te geven, te ondersteunen waar ik kan en een luisterend oor te bieden. Achter de schermen regel ik wat er geregeld moet worden, maar ik zal geen dingen doen die ik niet eerst met jou heb besproken.

Samenwerken met anderen
Ik doe dit werk niet alleen. Ik kan anderen inschakelen wanneer dat nodig is, mensen die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van de overledene, een rouwvervoerder, beheerders van rouwkamers, crematoria en begraafplaatsen, een drukker, een muzikant, ritueelbegeleider en religieuze leiders.

Andere uitvaartbegeleiders waar ik mee samenwerk

Ook werk ik samen met andere uitvaartbegeleiders die eenzelfde persoonlijke werkwijze hebben. Pauline van der Wees en Jan Vink ondersteunen mij regelmatig op de dag van uitvaart en bijvoorbeeld tijdens vakanties.

Samen zijn we er voor je en schijnen we je bij.

Jan-Helma-Pauline
 

Oriënterend gesprek

Uitvaartwensen vastleggen

Wil je wensen ten aanzien van cremeren of begraven en andere onderdelen van een uitvaart vastleggen? Nadenken over de sfeer die bij je past en een mooi afscheidsritueel? Ik kom vrijblijvend bij je langs om kennis te maken en met je in gesprek te gaan. De aanpak die ik gebruik zorgt er voor dat het een levendig en waardevol gesprek wordt. Ook als je nog lang niet van plan bent om te sterven.

Laten we elkaar ontmoeten

Waar je ook staat in je proces, ik luister.
Je kunt een bericht achterlaten met een telefoonnummer. Ik bel dan zo snel mogelijk terug.

Je mag mij ook bellen, een what’s app sturen of sms-en: 06 226 337 88.

Uitvaartwensen

Gratis een uitvaartwensenboekje ontvangen

Stuur mij een berichtje en ik stuur je met de post een boekje waar je je uitvaartwensen in op kan schrijven.

Zie ook mijn blogpost hierover.