Liefdevolle begeleiding bij afscheid en uitvaart 015-2853183 info@lunaliefdevolafscheid.nl

Een eenzame uitvaart

Over Mevrouw P. die alleen-op-de-wereld was

Eenzame uitvaart

Dag mevrouw P., daar gaat u!

Vanmorgen heb ik de as van Mevrouw P. opgehaald. Een half jaar geleden was ze overleden en door de politie in haar woning gevonden. Voor in haar agenda stond “Bij overlijden mevr. Luiten bellen”. Zo kwam de politie (midden in de nacht) bij mij terecht.

Ik heb haar 4 jaar geleden een keer uitgebreid gesproken over haar wensen voor de uitvaart. Ze was ‘alleen op de wereld’, wilde niemand bij haar uitvaart en wilde ook niet dat iemand geïnformeerd zou worden over haar overlijden. Een mevrouw die goed voor zichzelf zorgde (had een net huis, las veel, luisterde klassieke muziek), maar het zichzelf en anderen ook moeilijk maakte: ze was op z’n zachtst gezegd niet zo goed in communicatie met anderen.

Was ze eenzaam? Dat weet ik niet. In haar eentje, dat was ze wel. Echt een einzelgänger en vertrouwde niemand meer.

Ik was aanwezig bij haar crematie, samen met een medewerker van het crematorium, en heb een brief aan haar op haar kist gelegd. Zij schreef zelf namelijk alles op, dus dat vond ik wel toepasselijk. En vandaag heb ik haar uitgestrooid, zoals ik óók had beloofd destijds. Wilde ze in het water of juist liever onder een boom? Tja, er was niemand om het aan te vragen. Ik heb gezocht naar een juiste plek en hoop dat ze het waarderen kan ❤️.

(Er was overigens ook een notaris betrokken die als executeur-testamentair mocht optreden. Dus ik stond er niet helemáal alleen voor 😊.)

 

Geen vrienden of familie

Als u zelf geen vrienden of familie (meer) heeft en u maakt zich zorgen over uw uitvaart en nalatenschap, dan kan ik u informeren over wat slim is om te regelen en vast te leggen. Ik kan u helpen met het vastleggen van uw afscheidswensen. Het regelen van de nalatenschap neem ik niet op mij, maar ik ken goede en betrokken mensen die dat stuk op zich kunnen nemen. Hierover kan ik u informeren.